Sesajèn: Béda antara owahan

261 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
'''Sesajèn''' iku salah sijining tradisi spiritual sing wujude nyediaake parsembahan utawa barang sesajen kanggo [[Tuhan]] utawa kanggo kakuatan [[supranatural]] liya sing dipercaya, sing tujuane kanggo ngungkapake rasa syukur utawa kanggo ngindarake murka.<br>
Makna tradisi sesajen iku mirip tradisi kurban, dadi nduwe tujuan utama sing sifate vertikal (Tuhan) lan uga uga horisontal (barang sesajen sing dibagiake).
Tembung [[sesaji]] saking tembung [["se"]] lan [["saji"]]. Tegesipun tembung [["se"]] punika setunggal lan tembung [["saji"]] punika nyuguhaken. Dados [[sesaji]] punika seperangkat persembahan miturut adat minangka kasaguhan kanggé mlampahaken acara tartamtu.
 
==Sajarah==