Sesajèn: Béda antara owahan

12 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c
'''Sesajèn''' iku salah sijining tradisi spiritual sing wujude nyediaake parsembahan utawa barang sesajen kanggo [[Tuhan]] utawa kanggo kakuatan [[supranatural]] liya sing dipercaya, sing tujuane kanggo ngungkapake rasa syukur utawa kanggo ngindarake murka.<br>
Makna tradisi sesajen iku mirip tradisi kurban, dadi nduwe tujuan utama sing sifate vertikal (Tuhan) lan uga uga horisontal (barang sesajen sing dibagiake).
Tembung [[sesaji]] saking tembung [["''se"]]'' lan [["''saji"]]''. Tegesipun tembung [["''se"]]'' punika setunggal lan tembung [["''saji"]]'' punika nyuguhaken. Dados [[sesaji]] punika seperangkat persembahan miturut adat minangka kasaguhan kanggé mlampahaken acara tartamtu.
 
==Sajarah==
5.490

besutan