Buku: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
dluwang ing taun 200-an SM. Dluwang nyebabaké akèh owah-owahan ing donya. Pedagang muslim nggawa tèknologi dluwang saka Cina menyang [[Eropah]] ing wiwitan abad 11 Masehi. Ing Eropah iki industri dluwang tambah maju. Apamanèh kanthi diciptakaké mesin cithak déning [[Gutenberg]] tuwuh lan sumebaré buku ngalami revolusi. Dluwang sing ènthèng lan bisa tahan suwé dikumpulaké dadi siji lan kacipta sawijining buku.
 
Wong sing nrisnanimirsani buku biasané dijuluki bibliofil utawa kutu buku.
 
== Jinis-jinis buku ==