Buku: Béda antara owahan

227 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
rintisan
(rintisan)
[[Gambar:Latin dictionary.jpg|right|thumb|200px|Buku kamus.]]
'''Buku''' yaiku bahan pustaka agawe saka kertas sing arupa lembaran utuh lan sing paling utama ana ing koleksi [[perpustakaan]]. standar minimal buku yaiku paling sitik 49 halaman/kaca, ora termasuk kulit/'cover' lan utawa jaket buku.<ref name="repository"> {{id}} [repository perguruan Tinggi] </ref>
'''Buku''' iku kumpulan [[dluwang]] utawa bahan liyané sing dijilid dadi siji ing salah siji sisihé lan isi [[tulisan]] utawa [[gambar]]. Saben sisih saka lembaran [[dluwang]] jroning buku disebut kaca. Sairing perkembangan jroning babagan donya informatika, uga dikenal istilah ''e-book'' utawa [[buku-e]] (buku elektronik), sing ngandelaké [[komputer]] lan [[internet]].
buku iku ora arupa [[terbitan berseri]]/[['serial publication']] sing terbit miturut wayah tertentu lan berkelanjutan. <ref name="arti kata"> {{en}} [http:/http://www.businessdictionary.com/definition/book.html what is book] (dipunundhuh tanggal 9 juni 2012} </ref>
 
Ana sawetara sumber sing mratélakaké sajarah bab buku. Buku pisanan disebutaké lair ing [[Mesir]] taun 2400-an SM sawisé wong Mesir nyiptakaké dluwang [[papirus]]. Dluwang papirus sing isi tulisan iki digulung lan gulungan kasebut minangka wangun buku sing pisanan. Ana uga sing nyritakaké buku wis ana wiwit jaman Sang Budha ing [[Kamboja]] amarga wektu kuwi Sang Budha nulisaké wahyuné ing [[godhong]] lan sabanjuré diwaca makaping-kaping. Ma-abad-abad sawisé kuwi ing [[Cina]], para cendekiawan nulisaké ilmu-ilmuné ing sada sing ditalèni dadi siji. Bab iki duwé pengaruh marang sistem panulisan ing Cina saéngga aksara Cina ditulis sacara vertikal yaiku saka dhuwur mangisor.
[[zh-min-nan:Chheh]]
[[zh-yue:書]]
 
 
===Cathetan Suku===
{{reflist}}