Pawon: Béda antara owahan

41 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
r2.7.3) (bot Menambah: chy:Homôse-mâheo'o; kosmetik perubahan
c (r2.7.3) (bot Menambah: chy:Homôse-mâheo'o; kosmetik perubahan)
[[Gambar:Keuken.jpg|thumb|Sawijining pawon modèrn]]
[[FileGambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Kampongkeuken Preanger TMnr 10013623.jpg|thumb|225px|Pawon ing dhaèrah Priangan ing taun [[1920]] ]]
'''Pawon''' sacara [[harafiah]] tegesé sawijining panggonan, biasané ing jero [[omah]] kanggo aktivitas ngolah lan nyadiakaké bahan panganan utawa [[pangan]]. Aktivitas iki diarani olah-olah utawa masak. Ananging tembung '''pawon''' bisa uga ngarujuk marang aktivitas iki, utawa asil saka aktivitas iki yakuwi panganan.
 
Anakalané, pawon uga duwé papan kanggo mangan utawa sarapan.
 
== Masakan pawon ==
Akeh masakan sing dhadi pangane wong Jawa mulai jaman kalabendhu. Pramila, kaca iki nyoba mitulungi panjenengan sakabeh kanggo ngangkat masakan tanah Jawa. tembung ''Pawon'' sejatiné nduwé arti "panggonan kanggo masak", yèn ing basa Indonesia yaiku ''dapur.''
 
== Panganan ==
=== Masakan Jawa ===
{|
|
|}
 
== Masakan Padhang ==
{|
|
|}
 
=== Masakan Manado ===
{|
|
|}
 
=== Masakan Cina ===
{|
|
|}
 
=== Masakan Jepang ===
{|
|
|}
 
== Uga delengen ==
* [[Piranti pawon]]
* [[Kulkas]]
* [[Lading]]
 
[[kategoriKategori:Pawon]]
 
[[ang:Cycene]]
[[bjn:Padu]]
[[ca:Cuina (espai)]]
[[chy:Homôse-mâheo'o]]
[[cs:Kuchyně]]
[[cy:Cegin]]
40.149

besutan