Segara: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Sunrise_over_the_sea.jpg|thumb|right|250px|[[Matahari]] sainggiling segantensegara]]
'''Segara''' ([[basa krama|krama]] Seganten) punika kempalan [[toya asin]] lan kahubungaken kaliyan [[samodra]], utawi [[tlaga]] ageng ingkang biasanipun ngandhut toya asin, kirang anggadhahi saluran alam kadosdéné [[Caspian Sea|Seganten Kaspia]] lan [[Dead Sea|Seganten Pejah]] utawi [[Laut Mati]]. Istilah seganten asring dipun ginakaken minangka sinonim kaliyan samodra. Tlaga ageng, sepertos [[Great Lakes]], kadhangkawis dipun wastani [[inland sea|seganten dharat]]. Kathah seganten ingkang klebet kategori [[marginal sea]], inggih punika seganten ingkang [[Ocean current|arus]] kasebabaken déning angin; déné jinis sanèsipun kados [[mediterranean sea (oceanography)|seganten mediterranean]], ingkang arusipun kasebabaken déning béda [[salinitas]] lan suhunipun toya.
Organisasi Hidrografi Internasional (IHO) minangka organisasi internasional ingkang nggadhahi kakuwasaan bab ndèfinisèkaken seganten. Définisi ing wekdal punika kasebat wonten ing satunggiling dokumèn ''Special publication S-23'', ''[http://www.iho.shom.fr/PUBLICATIONS/download.htm Limits of Oceans and Seas]'', 3rd edition, [[1953]].
[[Gambar:Sunrise_over_the_sea.jpg|thumb|right|250px|[[Matahari]] sainggiling seganten]]
 
== Sajarah ==
* [[Gajah segara]]
 
== Pranala jawi Referensi==
{{reflist}}
{{geo-stub}}
 
5.491

besutan