Penyanyi: Béda antara owahan

18 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c (bot Membuang: ta:பாடகர் (deleted))
c
[[Gambar:Britney_Spears.jpg||thumb|200px|[[Britney Spears]] penyanyi kang misuwur ing donya ]]
'''Penyanyi''' yaiku wong kang mumpangatake [[swara]]néswarané kanggo salah sijine gawean, kasenengan utawa hobi kang ngunakakenggunakake piranti kanggo nyiptakake lagu kanthi iringané [[musik]] utawa misuwur karankanthi jeneng [[pemusik]]. Nyanyian bisa uga kagolong ing melodimelodhi suwaraswara , nanging tembung ''vokalis'' bisa uga digolongake dening penyanyi karanaamarga bisa ngasilake suwaraswara-suwaraswara ing njaba melodimelodhi.Ing tlatah [[jawa]] penyanyi wadon asring kasebut karan jeneng biduan.
 
Penyanyi kapengkarkaperang dadi telu:
* penyanyi utama (kang ngawakakenggawakake lagu utawa nyayikake paling sithik ing sak lagu )
* penyanyi latar (kang ngawakakenggawakake lagu utawa [[tembang]] lan sertasarta ngrewanggingrewangi penyayi ing suwaraswara lan cengkoké lagu kang digawakake. )
* penyanyi [[opera]]
 
Panggolongané penyanyi ing donya musik bisa nganut ''tesitura'' , aboté suwara lan [[werna]] nada suwaraswara banter.SenajanSanajan migunakake [[garis]] ing panutan, lan bisa kapengkarkaperang ing golongané jinising suwara.
== Jinising ==
Penyanyi bisa digolongake ing jinis wongé kang nyanyi:
* SuwaraSwara [[lanang]]
:* [[tenor]], swara kang paling dhuwur wong lanang
:* [[bariton]], swara [[tengah]] wong lanang
:* [[bas]], swara paling èndek ing wong lanang
* SuwaraSwara [[wadon]]
:* [[sopran]], swara kang paling dhuwur ing wong wadon
:* [[mezzo-sopran]], suwara tengah wong wadon
:* [[alto (swara)|kontralto]], swara paling èndek ing wong wadon , kasebut uga ''alto'' ing sakjroningsajroning babagan musik [[paduan swara]]
 
== Deleng uga ==
95

besutan