Ménaka: Béda antara owahan

364 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(+kategori)
Tidak ada ringkasan suntingan
Sawise teka ing papan patujon, Dewa [[Bayu]] nyebarake wewanginane Menaka kanggo mancing asmara [[Wiswamitra]]. Sawise Wiswamitra melèk, Dewa [[Bayu]] nyingkap kain kang dienggo Menaka. Nalika kuwi, Dewa [[Kama]] manah Wiswamitra nganggo panah asmara. Pangkasane, nepsu asmara Wiswamitra thukul kanggo nyenengi Menaka. Wis pirang-pirang taun kekarone sesambungan, nanging Wiswamitra pungkasane sadar yen Menaka mung sawijining godan kang diwenehake dening [[Indra]] kanggo nggoda tapane. Kanthi soroting mripat kang mancarake kamuntaban, Wiswamitra mandeng Menaka. Menaka gemetar kawedèn lan njaluk pangapura marang Wiswamitra supaya ora dikutuk, amarga dheweke mung nindakake tugas.
 
 
 
[[Wiswamitra]] ora ngutuk Menaka, nanging dheweke kuciwa jalaran pantangan kang wis ditaati pirang-pirang dilanggar amarga njalin sesambungan karo widadari Menaka. Pungkasane Wiswamitra lunga ninggalake Pushkara lan tumuju [[Himalaya]] saperlu nerusake tapane. Pirang-pirang versi ngandakake yen Wiswamitra ngutuk Menaka supaya nglalekake sekabehe sesambungane.
== Delengen uga ==
* [[Wiswamitra]]
6.407

besutan