Mikrotubula: Béda antara owahan

408 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
c
c (r2.7.1) (bot Mengubah: id:Mikrotubulus)
 
[[Gambar:Microtuble.jpg|thumb|right|Model segmen mikrotubula dideleng nganggo ''[[Cryo-electron microscopy]].<ref name="pmid12377118">{{cite journal |author=Li H, DeRosier DJ, Nicholson WV, Nogales E, Downing KH |title=Microtubule structure at 8 Å resolution |journal=Structure |volume=10 |issue=10 |pages=1317–28 |year=2002 |month=October |pmid=12377118 |doi=10.1016/S0969-2126(02)00827-4 |url=}}</ref>]]
 
'''Mikrotubula''' yaiku organel [[sel]],ing jero [[sitoplasma]] kabeh sel [[eukariot]], arupa silinder dawa kang duweni rongga kanthi diameter njaba kira-kira 25 nm lan diameter njero ± 12 nm.<ref name="Salisbury">Salisbury FB, Ross CW. 1995.Fisiologi Tumbuhan. Indonesia: Penerbit ITB Bandung. Hal 22. ISBN 979-8591-20-8.</ref><ref name="Campbell">Campbell NA, Reece JB, Mitchell LG. 2002. Biologi, Edisi Kelima, Jilid I. Jakarta: Erlangga. Hal:130, 126 ISBN 979-688-468-2</ref> Dawane werna-werna saka pirang-pirang nanometer nganti prang-pirang mikrometer.<ref name="Salisbury"/> Mikrotubula kasusun saka molekul-molekul bunder [[protein]] globular kang diarani [[tubulin]], kang sacara spontan nggabung ing kaanan tertemtu mbentuk silinder dawa kang nduweni rongga.<ref name="Salisbury"/><ref name="Campbell"/> Saben molekul tubulin kasusun saka rong subunit polipeptida kang arupa,α-tubulin lan β-tubulin.<ref name="Campbell"/> Saben molekul tubulin duweni bobot molekul 110.000 Dalton lan minangka dimer saka protein tubulin α lan tubulin β.<ref name="Salisbury"/> Ing irisane, mikrotubula katon kasusun saka 13 subunit ing susunan heliks.<ref name="Salisbury"/> Subunit iki yaiku bageyan saka 13 benang tubulin, saben subnit karonce mbentuk heliks kang minangka bageyan saka dinding mikrotubula.<ref name="Salisbury"/> Sakloron macam tubulin iki kasusun kanthi selang seling sadawaning benang.<ref name="Salisbury"/>
2.922

besutan