Linguistik: Béda antara owahan

195 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Linguistik''' iku ngèlmu sing nyinaoni [[basa]]. Dadi '''linguistik''' uga bisa diarani "Ngèlmu basa". Sanadyan linguistik iku ngèlmu basa, ananging ngèlmu iki séjé karo yèn nyinaoni basané dhéwé. Uga bisa diomongaké yèn ngèlmu basa iku ngèlmu ''méta''. Dadi ing sadhuwuring basa dhéwé.
 
Linguistik iku duwé maneka warna cabang, kayata:
*[[Fonologi]] utawa [[widyaswara]]
*[[Morfologi]] utawa [[widyatembung]]
*[[Sintaksis]] utawa [[widyaukara]]
*[[Semantik]] utawa [[widyamakna]]
 
{{stub}}
2.549

besutan