Soedirman: Béda antara owahan

409 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
=== Lakon ing Revolusi Nasional Indonesia===
[[Perang Dunia II]] kang dipunmenangaken dening tentara [[Sekutu]] ing atase [[Jepang]] ndadosaken tentara [[Belanda]] mlebet ing pulo [[Hindia, Belanda]] (saniki Republik Indosenia) ingkang sampun mutuasake kangge mardhika. Tentara [[Sekutu]] dugi ing Indonesia sawise tentara [[Jepang]] nyerah kanthi alasan mundhut ragatipun tentara [[Jepang]], ananging [[NICA] tumut kalih tentara [[Sekutu]] badhe mundhut Indonesia dados koloninipun. Ananging TKR perang kaliyan tentara [[Sekutu]].
 
Palagan ageng kapisan ingkang dipunpimpin dening Soedirman inggih punika [[Palagan Ambarawa]] nglawan tentara [[Inggris]] lan [[NICA, Belanda]] ingkang kalaksanan ing wulan November dumugi Desember 1945. 12 Desember 1945 Soedirman nyerang [[Inggris]] sesarengan ing [[Ambarawa]]. Palagan wau kalaksana 5 dinten dipunpungkasi kanthi mundhuripun tentara [[Inggris]] ing [[Semarang]] tanggal 16 Desember 1945.
 
 
== Pranala njaba ==