Soedirman: Béda antara owahan

662 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
Nalika Agresi Militer II [[Belanda]] kedaden, ibukotanipun Indonesia dipunpindah wonten ing [[Yogyakarta]] sebab [[Jakarta]] sampun dipunkuwasai dening tentara [[Belanda]]. Soedirman mimpin tentara kagem mbela [[Yogyakarta]] saking [[Belanda]] tanggal 19 Desember 1948. Nalika palagan kasebut, panjenengane sampun gerah [[Tuberkulosis]] ingkang sampun parah. Sanadyan kados mekaten panjenengane tetep tumut perang kanthi tandu .
 
Soedirman langkung awrat anggenipun nglampahi gesangipun, amargi paru-parunipun penjenange namung kantun setunggal ingkang saged dipunagem. Salajengipun [[Yogyakarta][ dipunpundhut denng Belanda, sanadyan sempet dipunkuwasai Indonesia nalika [[Seranagan Umum I Maret 1949]]. Nalika samanten, Presiden [[Soekarno]] lan [[Mohammad Hatta]] lan saperangan anggota kabinet dipuncekel dening tentara [[Belanda]]. Amargi kahanan ingkang awrat, Soeharto kanthi dipuntandu mimpin perang. Panjengane pindah-pindah ngantos 7 sasi saking wana dumugi wana, saking gunung ing gunung kanthi kahanan gerah ingkang awrat. Sanadyan tasih kersa mimpin perang, panjenengane kondur.
 
== Pranala njaba ==