Soedirman: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
Sasampunipun [[Belanda]] nyerahaken kepuloan nusantara dados [[Republik Indonesia Serikat]] ing [[Konferensi Meja Bundar]] taun 1949 ing [[Den Haag]], Jendral Soedirman kondur ing [[Jakarta]] bebarengan kaliyan Presiden [[Soekarno]] lan [[Mohammad Hatta]].
 
===Tilar Donya===
Nalika 29 Januari 1950, Jendral Soedirman tilar donya ing kutha [[Magelang, Jawa Tengah]] sebab gerah [[Tuberkulosis]] ingkang awrat. Lan dipunmakamaken ing [[Taman Makam Pahlawan Kusuma Negara]] ing [[Semaki, Yogyakarta]]. Panjenenganipun tunjuk dados [[Jendral Besar Anumerta]] kanthi gangsal lintang, dumugi samenika pangkat punika namung dipunparingaken dening 3 Jendral ing Indonesia inggih menika Haji Muhammad Soeharto, Abdul Haris Nasution lan panjengipun.