Segara: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
 
== Sajarah ==
Seganten kawangun 4,4 milyar taun kapengkerkapeungkur, wiwitanipun asifat asem sanget, kanthi toya ingkang umob (watawis 100 °C) amargi panasipun [[Bumi]] wekdal semanten. Asemipun toya seganten amargi wekdal punika [[atmosfer]] [[Bumi]] dipun kebaki déning [[karbon dioksida]]. Kaaseman toya punika ingkang nyebabaken inggilipun panggapukan ingkang ngasilaken uyah ingkang andadosaken toya seganten asin kados ing wekdal sapunika. Wekdal semanten, gelombang tsunami asring kadadosan amargi asringipun astéroid nabrak Bumi. Pasang surut seganten ing wekdal punika ugi bertipe [[mamut]] utawi inggil sanget amargi jarak Bulan ingkang caket sanget sareng Bumi.
 
== Kapurih ugi mirsani ==
73

besutan