Sinta: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
sithik
(sithik)
(sithik)
 
== Tegese Nama ==
Ing [[basa Sansekerta]], tembung ''Sita'' nduweni teges "kerut". Tembung "kerut" iku tembung kang nduweni rasa kang ''puitis'' nalika jaman [[Kerajaan India Kuna|India Kuna]], kang nuduhake aruming kasuburan. Jeneng Sita ing [[Ramayana]] iku saka tembung Dewi Sita, kang wis disebutake ing [[Rigweda]] minangka dewi [[bumi]] kang mberkahi sawah lan tetanduran [[pari]] lan liya-liyane.
 
Kaya paraga kang misuwur ing legenda [[Hindu]] liyane, Sita uga misuwur kanthi pirang-pirang paraga, kayata, minangka putri [[Raja]] [[Janaka]], dheweke jejuluk '''Janaki'''; minangka putri [[Mithila]], dheweke jejuluk '''Maithili'''; minangka garwane [[Rama]], dheweke jejuluk '''Ramaa'''. Amarga saka [[Krajaan Wideha]], dheweke uga dikenal kanthi jeneng '''Waidehi'''.
6.407

besutan