Banaadir: Béda antara owahan

16 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
r2.7.3) (bot Menambah: ar:بنادر; kosmetik perubahan
c (r2.7.3) (bot Menambah: ar:بنادر; kosmetik perubahan)
[[Gambar:SomaliaBanaadir.png|thumb|200px|Peta Somalia nuduhaké lokasi Banaadir]]
 
'''Banaadir''' kuwi sawijining dhaerah (''gobolka'') ing bagéan kidul [[Somalia]]. [[Mogadishu]], ibu kutha Banaadir, uga minangka ibu kutha Somalia. Banaadir wewatesan karo [[Samudra Hindia]] lan dhaerah Somalia liyané kayata [[Shabeellaha Dhexe]] lan [[Shabeellaha Hoose]].
 
Jeneng dhaerah iki dikira asalé saka tembung ''Bandari'' (tegesé plabuhan) utawa ''Banaderi'' (plabuhan ing saloré Barawa lan Mogadishu).
{{geo-stub}}
 
[[ar:بنادر]]
[[ca:Banaadir]]
[[da:Banaadir]]
40.189

besutan