Wedhus: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Wedhus [[Étawa]] kalebu wedhus kang asalé saka [[India]] kang diarani wedhus [[Jamnapari]].<ref name="internet1"/> Awake gedhe, dhuwuré gumba nganti [[90]] cm nganti tekan [[127]] cm ing wedhus [[lanang]], ananging wedhus wedok mung [[92]] cm.<ref name="internet1"/> Boboté wedhus lanang nganti [[91]] [[kilogram]], lan wedhus wedok [[63]] kilogram.<ref name="internet1"/>
Wedhus iki nduwéni [[kuping]] dawa lan madhep mengisor.<ref name="internet1"/> [[Bathuk]] lan [[irung]]é nduwéni bentuk [[cembung]].<ref name="internet1"/> Wedhus lanang apadéné wedhus wédok nduwéni sungu kang cekak.<ref name="internet1"/> Wedhus jinis iki bisa ngasilaké [[susu]] nganti telung [[liter]] saben [[dina]].<ref name="internet1"/> Keturunan silangan utawa [[hibrida]] wedhus etawa lan wedhus lokal diarani wedhus peranakan etawa utawa PE. Wedhus [[PE]] ukurané méh padha karo wedhus étawa ananging luwih bisa [[adaptasi]] ing lingkungan lokal Indonésia.<ref name="internet1"/>
Salah sijiné [[kunci]] suksés saka ''peternakan'' wedhus étawa yaiku kabisan kanggo ngawinaké wedhus ing wayah kang pas saéngga asilé bakal cepet éntukntuk anakan utawa kang diarani ''cempé''.<ref name="internet2">{{id}}[http://www.etawajaya.com/ etawajaya.com](dipunundhuh tanggal 24 Mei 2011)</ref>Wedhus étawa betina wis bisa dikawinake nalika umure [[6]] [[sasi]].<ref name="internet2"/>
 
=== Wedhus Jawarandu ===
 
===Wedhus Kacukan===
Wedhus kacukan yaiku wedhus asil saka ''perkawinan'' wedhus kacang lan baka-baka saka luar negeri kayata [[Anglo Nubian]], [[Jamnapari]] lan uga kacukan karo baka-baka kang bisa ngasilaké susu kayata [[Saanen]],[[Toggenburg]] lan [[British Alpine]].<ref name="internet3"/> Wedhus kang biyasané ana ing kampung-[[kampung]] yaiku wedhus kacukan.<ref name="internet3"/> Rupané wedhus iki mirip kaya induké, lan boboté kurang-luwih [[23]] nganti [[35]] [[kg]] yèn umuré wis setaun.<ref name="internet3"/> Wedhus kacukan kang dewasadéwasa uga nduweni bobot kang luwih tinimbang wedhus kacang.<ref name="internet3"/> Nalika lahir boboté kurang luwih [[2]] kg nganti [[2,5]] kg saben wedhus.<ref name="internet3">{{id}}[http://www.agribdc.gov.my/web/guest/kacukan agribdc.gov.my](dipunundhuh tanggal 24 Mei 2011)</ref>
 
===Wedhus Boer===
Wedhus boer kalebu wedhus pedaging kang paling moncérmoncèr ing Indonésia.<ref name="internet6"/> Wedhus jinis iki cepet banget gedhé lan nduwéni [[kualitas]] kang apik.<ref name="internet6"/> Saliyané iku [[wedhus Boer]] uga nduwéni daging kang rendah [[kolésterol]], ora gampang kaserang penyakit, lan gampang anggoné adaptasi ing [[iklim]] lan sistem pemeliharaan.<ref name="internet6">{{id}}[http://www.sabah.gov.my/kpd/projekkambingboer.html sabah.gov.my](dipunundhuh tanggal 24 Mei 2011)</ref>
 
Wedhus Boer asalé saka [Afrika Selatan]].<ref name="internet7"/> Tembung Boer tegesé [[petani]].<ref name="internet7"/> Wedhus boer kalebu wedhus pedaging kang cepet banget gedhé.<ref name="internet7"/> Boboté wedhus bisa nganti [[35]]-[[45]] kg nalika umuré lima nganti enem [[sasi]].<ref name="internet7"/> Daging wedhus boer luwih akeh tinimbang [[wedhus lokal]].<ref name="internet7"/> Dagingé kurang luwih nganti 40%-50% saka bobot awaké.<ref name="internet7">{{id}}[http://www.indonesiaboergoat.com/ind/whyraiseboergoat.html indonesiaboergoat.com](dipunundhuh tanggal 24 Mei 2011)</ref>
137

besutan