Boksit: Béda antara owahan

41 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
r2.7.3) (bot Menambah: kn:ಬಾಕ್ಸೈಟ್; kosmetik perubahan
c (r2.7.1) (bot Menambah: be:Баксіт)
c (r2.7.3) (bot Menambah: kn:ಬಾಕ್ಸೈಟ್; kosmetik perubahan)
[[ImageGambar:BauxiteUSGOV.jpg|thumb|Bauxite with a [[Us cent|US Cent]]]]
[[ImageGambar:Bauxite with unweathered rock core. C 021.jpg|thumb|Bauxite with core of unweathered rock]]
 
'''Boksit''' utawa bauksit, iku wiji [[alumunium]] sing paling wigati. Dat iki dumadi akèh-akèhé saka bahan logam ''gibbsite'' Al(OH)<sub>3</sub>, [[boehmite]] γ-AlO(OH), lan alumunium dioksida hidroksida (''diaspore'') α-AlO(OH), bebarengan karo oksida wesi [[goethite]] lan [[hematite]], lempung mineral [[kaolinite]] lan sethithik [[anatase]] TiO<sub>2</sub>. Dat iki dijenengaké saka jeneng désa [[Les Baux-de-Provence|Les Baux]] ing [[Prancis]] kidul, papan ditemokaké sepisanan dat iki ing taun 1821 déning geologis [[Pierre Berthier]].
 
== Pangasil boksit ==
 
Tabel ig ngisor iki negara diurut miturut akèhé cadhangan boksit.
{{Industry country lists|state=collapsed}}
 
== Referensi ==
 
*Bardossy, G. (1982): Karst Bauxites. Bauxite deposits on carbonate rocks. Elsevier Sci. Publ. 441 p.
*Bardossy, G. and Aleva, G.J.J. (1990): Lateritic Bauxites. Developments in Economic Geology 27, Elsevier Sci. Publ. 624 p. ISBN 0-444-988
 
== Pranala njaba ==
{{commonscat|Bauxite}}
* [http://minerals.usgs.gov/minerals/pubs/commodity/bauxite/ USGS Minerals Information: Bauxite]
 
{{stub}}
 
[[CategoryKategori:Aluminium]]
 
[[ar:بوكسيت]]
[[ka:ბოქსიტი]]
[[kk:Боксит]]
[[kn:ಬಾಕ್ಸೈಟ್]]
[[ko:보크사이트]]
[[lt:Boksitas]]
39.733

besutan