Pandhawa: Béda antara owahan

1.011 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
Arjuna
(Bratasena)
(Arjuna)
===Bratasena===
Nalika dewasa asmanipun Werkudara, inggih punika ksatria [[Jodipati]] lan [[Tanggulpamenang]]. Nate dados raja [[Giliwesi]] kanthi gelar Prabu Tuguwasesa. Kagungan julukan antawisipun : Bima, Bayusutu, Dandun Wacana, Kusuma Waligita. Piyantun ingkang jujur, boten gumedhe, suci, manut tumrap gurunipun (terutama Dewaruci)l, tresna tumrap ibu saha sederekipun. Nalika perang gadah jargon “Menang, nalika kalah berarti mati”. Panjenengane pantes dados panutan amargi kagungan sifat kang jujur lan suci panggalihipun. Kagungan pusaka kanti aran Kuku Pancanaka ing tangan kanan lan kiri migunani, kukuh sanget saha landhep. Uga kagungan kekuatan gangsal angin, serta saged ngancuraken gunung. Kagungan kalih prameswuri yaiku: [[Arimbi]] dan [[Nagagini]]. Kaliyan [[Arimbi]] pikantuk putra yaiku [[Gatotkaca]], ingkang saged mabur boten ngagem sewiwi. Saking [[Nagagini]] angsal putra kanthi asma [[Antasena]] ingkang saged mlebet ing bumi lan kagungan kuwasa ing samodra. Bratasena nalika lair kabungkus. Lan ingkang saged nyowek bungkusan wau yaiky Gajah Situ Seno. Nalika samanten [[Gajah Situ Seno]] mlebet ing raganupin Bratasena, saengga kagungan kekuatan luar biasa lan saged nyowek bungkusan wau.
 
===Arjuna===
Inggih punika Ksatria [[Madukara]], raja [[Tinjomaya]] ugi. Kagungan julukan ingkang kathah antawisipun : Janaka, Parta, Panduputra, Kumbawali, Margana, Kuntadi, Indratanaya, Prabu Kariti, Palgunadi, Dananjaya. Priyantung ingkang remen lung tinulung, remen tapabrata, cerdik lan pinter, ahli ing kabudayan lan kesenian. Arjuna inggin punika ksatria ingkang sekti mandraguna. Kekasining para Dewa, panjalmaning [[Dewa Wisnu]]. Kagungan gawra ingkang kathah kamangkan kagungan julukan “Lelananging jagad”, kagungan paras ingkang gagah lan boten wonten tandhingane. Prameswarinipun ing Arcapada yaiku [[Wara Sumbadra]] dan [[Wara Srikandi]]. Lan prameswari ingkang sanesipun inggih punika Rarasati, Sulastri, Gandawati, Ulupi, Maeswara, lsp. Ing Jonggrang Saloka panjenengane gadah prameswari inggih punika [[Dewi Supraba]], [[Dewi Dersanala]] inggih punika widodari ing [[Tinjomaya]]. Priyantun ingkang kagungan watak ksatria, luhur budinipun, remen lung tinulung, sarta demenaning para Dewa.