Pandhawa: Béda antara owahan

856 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
Nakula
(Arjuna)
(Nakula)
Inggih punika Ksatria [[Madukara]], raja [[Tinjomaya]] ugi. Kagungan julukan ingkang kathah antawisipun : Janaka, Parta, Panduputra, Kumbawali, Margana, Kuntadi, Indratanaya, Prabu Kariti, Palgunadi, Dananjaya. Priyantung ingkang remen lung tinulung, remen tapabrata, cerdik lan pinter, ahli ing kabudayan lan kesenian. Arjuna inggin punika ksatria ingkang sekti mandraguna. Kekasining para Dewa, panjalmaning [[Dewa Wisnu]]. Kagungan gawra ingkang kathah kamangkan kagungan julukan “Lelananging jagad”, kagungan paras ingkang gagah lan boten wonten tandhingane. Prameswarinipun ing Arcapada yaiku [[Wara Sumbadra]] dan [[Wara Srikandi]]. Lan prameswari ingkang sanesipun inggih punika Rarasati, Sulastri, Gandawati, Ulupi, Maeswara, lsp. Ing Jonggrang Saloka panjenengane gadah prameswari inggih punika [[Dewi Supraba]], [[Dewi Dersanala]] inggih punika widodari ing [[Tinjomaya]]. Priyantun ingkang kagungan watak ksatria, luhur budinipun, remen lung tinulung, sarta demenaning para Dewa.
 
===Nakula===
Inggih punika putra kapapat [[Prabu Pandu Dewanata]] kaliyan [[Dewi Madrim]] ingkang lair sesarengan kaliyan [[Sadewa]]. Rama lan ibunipun tilar donya nalika penjenengane tasih alit. Mangka penjenengane dipunrawat dening [[Dewi Kunti]] kanthi boten mbenten-bentenaken. Sawise perang [[Bharatayuda]] [[Nakula]] lan [[Sadewa]] dados raja ing [[Mandraka]] kaliyan [[Sadewa]]. Kagungan julukan Raden Pinten. [[Nakula]] prigel ing pertanian. Nalika perang [[Bharatayuda]], panjenengane ingkang saged ngluluhaken manahipun [[Prabu Salya]]. Sebab [[Prabu Salya]] tasih sederekipun [[Dewi Madrim]], lan sejatina panjenengane tansah sarujuk ing kabecikan [[Pandawa]]. Mangka [[Prabu Salya]] maringi pirsa tumrap [[Nakula]] lan [[Sadewa]] dene ingkang saged ngalahaken panjenengane inggih punika [[Puntadewa]], sebab[[Puntadewa]] kagungan getih pethak.
 
{{Mahabharata}}