Pandhawa: Béda antara owahan

421 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
sadewa
(Nakula)
(sadewa)
===Nakula===
Inggih punika putra kapapat [[Prabu Pandu Dewanata]] kaliyan [[Dewi Madrim]] ingkang lair sesarengan kaliyan [[Sadewa]]. Rama lan ibunipun tilar donya nalika penjenengane tasih alit. Mangka penjenengane dipunrawat dening [[Dewi Kunti]] kanthi boten mbenten-bentenaken. Sawise perang [[Bharatayuda]] [[Nakula]] lan [[Sadewa]] dados raja ing [[Mandraka]] kaliyan [[Sadewa]]. Kagungan julukan Raden Pinten. [[Nakula]] prigel ing pertanian. Nalika perang [[Bharatayuda]], panjenengane ingkang saged ngluluhaken manahipun [[Prabu Salya]]. Sebab [[Prabu Salya]] tasih sederekipun [[Dewi Madrim]], lan sejatina panjenengane tansah sarujuk ing kabecikan [[Pandawa]]. Mangka [[Prabu Salya]] maringi pirsa tumrap [[Nakula]] lan [[Sadewa]] dene ingkang saged ngalahaken panjenengane inggih punika [[Puntadewa]], sebab[[Puntadewa]] kagungan getih pethak.
 
===Sadewa===
Putra kaping gangalipun [[Prabu Pandu]] kaliyan [[Dewi Madrim]], dilairaken sesarengan kaliyan [[Nakula]]. Sawise perang [[Bharatayuda]] dados raja ing [[Mandraka]] sareng kaliya [[Nakula]]. Nalika alit kagungan asma Raden Tangsem. Prigel babagan peternakan. Kagungan prameswari [[Endang Sadarmi]], putrinipun [[Begawan Tembangpetra]] pertapa ing [[Parangalas]], kagungan putra kanthi asma [[Sabekti’\]].
 
{{Mahabharata}}