Ostrali: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
[[Gambar:NewParliamentHouseInCanberra.jpg|jmpl|ka|[[Gedung Parlemen, Canberra|Gedung parlemen]] ing [[Canberra]] dibukak ing taun 1988 nggantèkaké gedhung lawas kang dibuka ing taun 1927.]]
 
Commonwealth Australia kuwi sawijining negara kang nganut sistem [[demkrasidemokrasi konstitusional]] adhedhasar pamérangan kakuwasan [[federalisme|federal]]. Wangun pamaréntahan kang dianggo yakuwi [[Monarki Konstitusional]] kanthi pamaréntahan [[sistem parlementer]]. [[Elizabeth II saka Inggris|Ratu Elizabeth II]] kuwi minangka [[Ratu Australia]], sawijining peran kang béda karo posisiné minangka panguasa (''monarch'') ing ''[[Commonwealth realm]]'' liyané. Raut diwakili déning [[Gubernur Jendral Australia|Gubernur Jendral]] ing tataran federal lan déning Gubernur ing tataran negara bagéan.
 
 
== Mangga Pirsani ==
8.966

besutan