Basa Arab: Béda antara owahan

27 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.2) (bot Mengubah: lmo:Lengua araba, yo:Èdè Lárúbáwá)
 
 
'''Basa Arab''' (<big><big>اللغة العربية</big></big> ''al-lughah al-‘Arabīyyah'') iku sawijining basa saka kulawarga [[basa]] Semitik sing saiki dipituturaké ing Timur-Tengah lan Afrika[[Afrika]] Lor nanging awalé saka negara sing saiki diarani [[Arab Saudi]]. Cacah panuturé ana 225[[225]] yuta jiwa. Saliyané iku basa [[Arab]] uga basa liturgis [[Islam|agama Islam]] sing dimangertèni umat Muslim sadonya. Basa Arab dikanggoake umat muslim[[Muslim]] ngelampahi ibadah, kayata niat [[wudhu]], [[solat]], [[zakat]], [[kaji]], ngaturake donga, lan ibadah liya-liyane.