Filem: Béda antara owahan

41 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
sithik
c (sithik)
{{Kanggo|film jroning babagan [[fotografi]]|Film (fotografi)}}
[[Gambar:LouisLePrinceFirstFilmEver RoundhayGardenScene.png|thumb|200px|Film pisanan sing tau digawé]]
'''Film''' ({{IPA-id|Filêmfi'ləm| utawa Félêmfɛ'ləm}}) utawa '''pilem''' iku gambar-urip, uga asring diarani ''movie'' ing [[basa Inggris]] (pisanané ''[[plèsètan]]'' kanggo 'pindhah gambar'). Film, sacara kolèktif, asringkerep diarani '[[sinemasinéma]]'. Gambar-urip iku wangun seni, wangun populèr saka [[hiburan]], lan uga bisnis.
 
Film diasilaké kanthi [[rekaman]] saka [[wong]] lan [[benda]] (klebu fantasi lan figur palsu) mawa [[kamera]], lan/utawa déning [[animasi]].