Istanbul: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c (r2.7.3) (bot Menambah: pa:ਇਸਤਾਂਬੁਲ)
(→‎Sajarah: edit)
 
== Sajarah ==
Didhegaké déning kaisar [[kekaisaran Romawi|Romawi]] [[Konstantin I saka Kekaisaran Romawi|Konstantin]] ing [[koloni Yunani]] kuno sing arané [[Bizantium]], lan dijenengké [[Konstantinopel]] kanggo ngurmati kaisar, kutha iki dadi ibu kutha wétan [[kekaisaran Romawi]] lan sabanjuré dadi ibu kutha [[kekaisaran Romawi Wétan]]. Sawisé runtuh [[Konstantinopel]] ana ing tahuntaun [[1453]] kutha iki dadi bagian lan dadi ibu kutha [[Kekaisaran Ottoman]]. Sakdurungé perebutan mau, bangsa Turki ngarani kutha iki kanthi jeneng ''İstanbul,'' nanging sacara resmi migunaaké jeneng ''Qustantaniyyeh'' (قسطنطنيه), kang surasané "Kota Konstantin" djroning [[bahasabasa Arab]]. Mung, ana ing tanggal [[28 Maret]] [[1930]] kutha iki dijenengké ''Istanbul'' manèh.
 
== Wisata ==
8.966

besutan