Wos: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (bot Membuang: zh,eu,pl,qu,bs,es,ta,lij,ms,hu,sw,et,br,sq,rw,el,bcl,nl,sv,ar,pt,eo,is,yi,ru,sr,mk,fi,uk,jbo,gan,pa,nn,sah,io,ln,az,hr,tl,da,an,zh-min-nan,dv,pam,ko,he,fr,arz,lad,lv,gl,id,de,ml,simple,hsb,hi,ht,zh-classical,en,cv,no,th,ro,ca,ilo,cy,...)
'''Wos''' utawi '''beras''' ([[Basa Jawa Ngoko|ngoko]]) punika [[gabah]] ingkang sampun dipunbucal kulitipun lan dados sumber karbohidrat kanggé mayoritas [[menungsa]] ing donya. Cekakipun, beras punika isining gabah.
 
Kulit/ utawi rambut gabah sacara [[anatomi]] dipunsebat ‘palea’ (bagéyan ingkang dipuntutupi) lan ‘lemma’ (bagéyan ingkang nutupi).
 
Cara anggénipun mbucal kulit gabah dados beras wonten kalih, inggih punika: