Gemblong: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Robot: Perubahan kosmetika)
}}
 
'''Gemblong''' iku salah siji jenising [[panganan]] cilik utawa kudhapan. Jenising gemblong akèh banget,. anaAna sing digawé saka [[ketéla pohung|téla pohung]], lan saka beras ketan. Gemblong akèh ditemokaké ing tlatah [[Jawa Tengah]], [[Jawa Wetan]], [[Yogyakarta|Ngayogyakarta]] lan [[Jawa Kulon]]. Ana uga papan kang ngarani gemblong iku ''jadah'' utawa ''tetel''. Ing tlatah Jawa Kulon, gemblong saka beras ketan biasa dibakar lan dipangan nganggo sambel [[oncom]]. Saliyané kuwi gemblong uga didol arupa panganan awujug bunder lonjong sing diblebet [[gula]].
 
Gemblong saka beras ketan biasa dibakar lan dipangan nganggo sambel [[oncom]]. Saliyané kuwi gemblong uga didol arupa panganan awujug bunder lonjong sing diblebet [[gula]].
 
Gemblong biasané paling énak yèn diwur-wuri parutan [[klapa]] lan dipangan ing wanci ésuk karo dikancani [[tèh]] utawa [[kopi]] anget, sinambi maca [[koran]]. Ing karang padésan Jawa Tengah, gemblong minangka salah siji panganan utawa jajan pasar sing kerep dituku kanggo ngirim sarapan wong tandur [[pari]], matun utawa [[waluku|mluku]] lan [[garu|nggaru]] ing [[sawah]].