Saksofon: Béda antara owahan

92 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: '''Saksofon''' yaiku piranti sing esih melu kaluarga ''woodwind''. Saksofon biasane digawe saka logam lan carane nganggo nggunaake ''single-reed'' kaya klarinet. Saksofon biasan...)
 
[[gambar:Saxophone alto.jpg|thumb|200px|gambar saksofon]]
'''Saksofon''' yaiku piranti sing esih melu kaluarga ''woodwind''. Saksofon biasane digawe saka logam lan carane nganggo nggunaake ''single-reed'' kaya [[klarinet]]. Saksofon biasane asring digunaake ing big band music lan jazz,nanging wiwitane saksofon digunaake minangka piranti [[orkestra]] lan band militer.
saiki wis akeh merk saksofon kang sumebar nang pasaran kayata; ''Selmer, Conn, Yamaha, Yanagisawa, L.A.Sax, Jupiter, Lincoln, La Fleur, Weril, Lark lan Subaru.''
 
wong kang nggunakake saksofon diarani saksofonis.
 
{{Rintisan}}
 
[[Kategori:Musik]]