Saksofon: Béda antara owahan

23 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
[[gambar:Saxophone alto.jpg|thumb|200px|gambar saksofon]]
'''Saksofon''' yaiku piranti sing esihisih melumèlu kaluwargakulawarga ''woodwind''. Saksofon biasanebiasané digawedigawé saka [[logam]] lan caranecarané nganggo nggunakakenggunakaké ''single-reed'' kaya [[klarinet]]. Saksofon biasanebiasané asring digunakakedigunakaké ing ''big band music'' lan jazz,nanging wiwitanewiwitané saksofon digunakakedigunakaké minangka piranti [[orkestra]] lan band militer.
Saiki wis akehakèh [[merk saksofon]] kang sumebar nang pasaran kayata; ''Selmer, Conn, Yamaha, Yanagisawa, L.A.Sax, Jupiter, Lincoln, La Fleur, Weril, Lark lan Subaru.''
 
Wong kang nggunakakenggunakakè saksofon diarani [[saksofonis]].
 
{{Rintisan}}
1.590

besutan