Saksofon: Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Saiki wis akèh [[merk saksofon]] kang sumebar nang pasaran kayata; ''Selmer, Conn, Yamaha, Yanagisawa, L.A.Sax, Jupiter, Lincoln, La Fleur, Weril, Lark lan Subaru.''
 
Wong kang nggunakakè saksofon diarani [[saksofonis]]. Saksofonis Indonesia ing misuwur yaiku: [[Embong Rahardjo]] (alm), [[Didiek S.S.S]], [[Paulus Cucuripet]], [[Kenny Joe]]. Saksofonis International kang Legendaris ing misuwur kayata: [[Coleman Hawkins, Stanley Turrentine, Zoot Sims,Charlie Parker,Joe Henderson]]. Saksofonis internasional kang misuwur ing jaman saiki kayata: [[Kenny G, Dave Koz, Eric Marienthal, Richard Elliot, Sadao Watanabe, Kirk Whalum, Kenny Garretta]].<ref>[http://wartawarga.gunadarma.ac.id/2012/01/macam-macam-sax-2/ Macam-macam macam saxSax]</ref>
 
==Jenis swara saxophone==
Beda karo [[tuts]] piano sing bisa duwe akeh titi laras, wiwit saka ''do'' paling cendhak nganti ''do'' paling duwur. Saxophone mung bisa pirang - pirang oktaf, mula saxophone di gawe kanthi akeh ukuran kanggo ngasilake titi laras kang jangkep kaya piano.