Saksofon: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
Wong kang nggunakakè saksofon diarani [[saksofonis]]. Saksofonis Indonesia ing misuwur yaiku: [[Embong Rahardjo]] (alm), [[Didiek S.S.S]], [[Paulus Cucuripet]], [[Kenny Joe]]. Saksofonis International kang Legendaris ing misuwur kayata: [[Coleman Hawkins, Stanley Turrentine, Zoot Sims,Charlie Parker,Joe Henderson]]. Saksofonis internasional kang misuwur ing jaman saiki kayata: [[Kenny G, Dave Koz, Eric Marienthal, Richard Elliot, Sadao Watanabe, Kirk Whalum, Kenny Garretta]].<ref>[http://wartawarga.gunadarma.ac.id/2012/01/macam-macam-sax-2/ Macam-macam Sax]</ref>
 
==jeniseJenisé saxophone==
Beda karo [[tuts]] piano sing bisa duwe akeh titi laras, wiwit saka ''do'' paling cendhak nganti ''do'' paling duwur. Saksofon ora bisa akeh kaya piano, mula saxophone di gawe kanthi akeh ukuran kanggo ngasilake titi laras kang jangkep kaya piano. Saksofon cacahe ana 14 jenis. Saka 14 jenis kuwi kang asring kasebut yaiku saksofon sopran, alto, lan tenor. Saksofon sopran bentuke lurus kaya kang dianggo Kenny G. saksofon alto bentuke rada mlengkung kaya huruf "J". Jenis iki biasane dianggo Dave Koz. Nang nduwure alto ana saksofon tenor, lan biasane diarani saksofon jazz. Kang lewih gedhe maneh yaiku saksofon bariton.<ref>[http://debritto.net/isi/yuk_main_saxophone Yuk Main Saxhophone]</ref>