Saksofon: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
==Jenisé saxophone==
Beda karo [[tuts]] piano sing bisa duwe akeh titi laras, wiwit saka ''do'' paling cendhak nganti ''do'' paling duwur. Saksofon ora bisa akeh kaya piano, mula saxophone di gawe kanthi akeh ukuran kanggo ngasilake titi laras kang jangkep kaya piano. Saksofon cacahe ana 14 jenis. Saka 14 jenis kuwi kang asring kasebut yaiku saksofon sopran, alto, lan tenor. Saksofon sopran bentukebentuké lurus kaya kang dianggo Kenny G. saksofonSaksofon alto bentuke rada mlengkung kaya huruf "J". Jenis iki biasanebiasané dianggo Dave Koz. Nang nduwurenduwuré alto ana saksofon tenor, lan biasanebiasané diarani saksofon jazz. Kang lewih gedhegedhé manehmanèh yaiku saksofon bariton.<ref>[http://debritto.net/isi/yuk_main_saxophone Yuk Main Saxhophone]</ref>
 
==referensi==