Saksofon: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[gambar:Saxophone alto.jpg|thumb|200px|gambar saksofon]]
'''Saksofon''' yaiku piranti sing isih mèlu kulawarga ''woodwind''. Saksofon biasané digawé saka [[logam]] lan carané nganggo nggunakaké ''single-reed'' kaya [[klarinet]]. Saksofon biasané asringkerep digunakaké ing ''big band music'' lan jazz, nanging wiwitané saksofon digunakaké minangka piranti [[orkestra]] lan band militer.
Saiki wis akèh [[merk saksofon]] kang sumebar nanging pasaran kayata; ''Selmer, Conn, Yamaha, Yanagisawa, L.A.Sax, Jupiter, Lincoln, La Fleur, Weril, Lark, lan Subaru.''
 
Wong kang nggunakakè saksofon diarani [[saksofonis]]. Saksofonis Indonesia ing misuwur yaiku: [[Embong Rahardjo]] (alm), [[Didiek S.S.S]], [[Paulus Cucuripet]], [[Kenny Joe]]. Saksofonis International kang Legendaris ing misuwur kayata: [[Coleman Hawkins, Stanley Turrentine, Zoot Sims,Charlie Parker,Joe Henderson]]. Saksofonis internasional kang misuwur ing jaman saiki kayata: [[Kenny G, Dave Koz, Eric Marienthal, Richard Elliot, Sadao Watanabe, Kirk Whalum, Kenny Garretta]].<ref>[http://wartawarga.gunadarma.ac.id/2012/01/macam-macam-sax-2/ Macam-macam Sax]</ref>