Rani: Béda antara owahan

317 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Ratu''' inggih menika [[wong|tiyang]] ingkang mandhégani salah sawijining [[negara]] ingkang nggadhahi kakuasaan mutlak. Miturut panyeruhane tiyang kathah, ratu menika asring dipunmangertosi mawi tiyang setri. Umpami ing tata cara Jawi, ratu saged kangge gelar panguasa negara jaler utawi setri. Ratu ing tanah Jawi, sanget dipunkurmati dening masyarakate. Panjenengane dianggep tiyang ingkang tesih turune dewa. Pramila saking menika,