Kaligrafi: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (bot Menambah: ky:Каллиграфия)
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Kaligrafi''', kanthi asal usul saka [[basa Yunani]]; (''καλλι'' "kaindahan" + ''γραφος'' "nulis" ) [[Basa Jepang]] ''Nihongo'' 日本語) yaiku [[seni]] nulis kanthi endah migunakake piranti utawa alat [[pena]] mupangaté kanggo hiasan. Tulisan sakjroning wujud kaligrafi biasané tumuju tinemu ora kanggo diwaca ing konsentrasi ndhuwur lan wektu kang suwe, karana sifaté kang ngawé [[mata]] cepet kesel. Karana iku ingsakjroning ngolongake tuladha kaligrafi kang ndhuweni mupangat [[tipografi]] utawa bentuk rada susah uga anané [[buku|buku-buku]] ing mangsa saiki .
{{East Asian Calligraphy styles|place=left|size=60px}}
Semanauga kaligrafi [[tulisan arab]] luwih wisuwur, lan njabahi uga kaligrafi ing tulisan latin. Media kang wangun kanggo nulis utawa kango di tatah sakjroning nulis kaligrafi kayata:
*[[Godhong]] [[Lontar]]
*[[Kayu]]
93

besutan