Tokyo: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.2+) (bot Mengubah: bat-smg:Tokėjės)
c
|colspan="2" style="text-align:center; background:none;"|[[Gambar:Japan_tokyo_map_small.png|200px]]
|}
'''Tokyo''' (東京; ''Tōkyō'', [[harafiah]]: ibukitha wétan) punika [[ibukithibukitha]] [[Jepang]] sekaligus tlatah ingkang paling padhet ing Jepang, sarta dhaerah [[metropolitan]] paling ageng ing donya dipun tingal saking cacah pedunungipun (33.750.000 ing kitha lan tlatah sakubengipun).
 
Watawis 12 yuta pedunung manggèn ing Tokyo lan atusan èwon sanèsipun wongsal-wangsul saben dinten saking tlatah sakubengipun kanggé nyambut damel utawi dagang ing Tokyo. Tokyo punika pusat politik, ekonomi, budhaya lan akademis ing Jepang sarta panggénan istana [[kaisar Jepang]] lan kursi pamaréntahan nagari, sekaligus minangka pusat bisnis lan finansial utami tlatah [[Asia Wétan]].
Tokyo anggadhahi sakedhik gedhung pencakar langit tinimbang kitha sanès ingkang saukuran, amargi wontenipun tatacara konstruksi [[gempa bumi]]. Wangunan di Tokyo kathahipun arupi apartemen tingkat andhap (6 ngantos 10 lantai) lan griya kaluwarga ingkang alit. Tokyo ugi minangka lokasi [[Transportasi di Tokyo|sistem transportasi massal ingkang paling kompleks sadonya]], lan misuwur déning jam-jam sibukipun ingkang padhet.
 
Tokyo sacara harafiah maknanipun "ibukitha wétan" wonten ing [[basa Jepang]], kosokbalènkosok balèn kaliyan ibukitha lami ingkang wonten ing kilèn, [[Kyoto]], ingkang dipunnamikaken "saikyo", utawi "ibukitha kilèn" ing [[abad ke-19]]. Ngantos taun [[1870-an]], Tokyo dipun wastani "[[Edo]]". Nalika pusat kekaisaran pindhah saking Kyoto dhateng Edo, naminipun lajeng dipun gantos.
 
== Geografi ==
95

besutan