Masjid Agung Demak: Béda antara owahan

33 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
+ wkf sithik
(+ wkf sithik)
}}
 
'''Masjid Agung Demak''' punika satunggaling masjid ingkang paling sepuh ing [[Indonésia]]. Masjid punika mapan wonten ing dusun Kauman, Demak, [[Jawi Tengah]]. Masjid punika dipunpercados naté dados panggénan kempal para ulama (wali) panyebar agami Islam, ingkang kasebat [[Walisanga]], kanggé ngrembag panyebaran agami Islam ing [[Tanah Jawi]] lan Indonesia. Miturut '''Babad Demak''', Masjid Agung Demak madegipun taun [[1399]] [[Saka]] 477M, ingkang dipunpratandhani kanthi [[Candrasengkala]] ingkang ungelipun ''Lawang Terus Gunaning Janmi''. Ing pérangan sanèsipun inggih punika ing [[mihrab]] [[masjid]] wonten gambar [[bulus]], (ing basa latinipun kasebat ''Trionyx cartilagineus'') lan dados perlambang [[taun]] [[1401]] Saka (1479 M). Bangunan ingkang dipundamel saking kajeng [[jati]], ukuran 31 x 31 m. Lan serambinipun nggadhahi ukuran inggih punika wiyaripun 31 x 15 m lan kapérang dados sekawan (4) saka (tiang), ingkang kadamel saking [[kayu|kajeng]] lan asring kasebat ''Saka Guru''. Payonipun kapérang dados tigang undhakan inggih punika ndadosaké perlambang [[Iman]] , [[Islam]] , kalian Ihsan. Kori ([[lawang]]/senthong) ingkang cacahipun gangsal (5) nglambangaken gangsal rukun islam lan cendhélanipun ingkang cacah ganep [[enem]] (enem) nglambangaken rukun iman.
 
== Arsitèktur ==
11.904

besutan