Surat Al Ikhlash: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
typo
(typo)
}}
[[Gambar:Surat Al-Ikhlas - Maghribi script.jpg|thumb|200px|right|Kalligrafi Surah al-Ikhlas naskah Maghribi tulisan abad kaping-18]]
'''Surah Al-Ikhlas''' ([[basa Arab|Arab]]:'''الإخلاص''', "Murnèkaké Kaésaan Allah") iku [[surah]] ka-112 jroning [[al-Qur'an]]. Surah iki kagolong surah [[Makkiyah]], dumadi saka 4 ayat lan pokok isiné negasaké [[tauhid|kaésaan]] [[Allah]] sinambi nulak wangun apa waé sing madhakaké. Kalimat inti saka surah iki, "Allahu ahad, Allahus shamad" (Allah Maha Esa, Allah panggonan gumantung), kerep muncul jroning dhuwitduwit [[dinar]] emas ing zaman Kekhalifahan biyèn. Saèngga, kadhangkala kalimat iki dianggep slogan negara Khilafah Islamiyah, bebarengan karo rongloro kalimat [[Syahadat]].
 
==Kautamane Maca Surat Al Ikhlas==
== Pranala jaba ==
{{wikisource|Al-Qur'an/Al-Ikhlas|Surah Al-Ikhlas}}
{{Sura|112|[[SurahSurat Al- Lahab]]|[[SurahSurat Al- Falaq]]}}
{{Qur'an}}
{{Islam-stub}}
78.625

besutan