Eutanasia: Béda antara owahan

894 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
sithik
(sithik)
(sithik)
Yen dideleng saka cara tindakane, eutanasia bisa dibagi dadi telung kategori, yaiku eutanasia agresif, eutanasia non agresif, lan eutanasia pasif.
 
* Eutanasia agresif, uga sinebut eutanasia aktif, yaiku sawijining tindakan kanthi sengaja kang ditindakake dening [[dokter]] utawa tenaga kesehatan liyane kanggo nyingkatake utawa mungkasi uriping [[pasien]]. Eutanasia agresif bisa ditindakake kanthi pawenehan sawijining [[senyawa]] kang bisa gawe mati, yaiku kanthi oral utawa suntikan. Salah sawijining conto senyawa kang bisa gawe mati yaiku tablet [[sianida]].
 
* Eutanasia non agresif, kadang-kadang uga sinebut eutanasia otomatis (''autoeuthanasia'') digolongake minangka eutanasia negatif, yaiku kaanan sawijing pasien nolak kanthi tegas lan kanthi sadar nampa perawatan medis senajan ngerti yen panolakane bakal mungkasi uripe. Panolakan mau diajokake kanthi resmi kanthi gawe sawijining "'''codicil'''" (pernyataan tinulis tangan). Eutanasia non agresif intine yaiku sawijining praktik eutanasia pasif ingatase panjalukane pasien.
 
== Cathetan sikil ==
6.407

besutan