Racun: Béda antara owahan

16 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
r2.7.1) (bot Menambah: th:พิษ
c (bot Menambah: ku:Jehr)
c (r2.7.1) (bot Menambah: th:พิษ)
 
[[Gambar:Skull and crossbones.svg|thumb|Simbol bahan beracun]]
'''Racun''' bisa awujud zat padat, cair, utawa gas, kang bisa ngganggu uripé [[sél]] kang ana ing sawijining [[organisme]].<ref name="internet1">{{id}}[http://www.artikata.com/arti-346651-racun.html Indonesian to Indonesian ] (Dipuntingali tanggal 17 Juni 2011)</ref> Zat racun bisa mlebu ana ing njero awak. Yoiku liwat [[oral]] (mulut) lan uga [[topikal]] (permukaan tubuh).<ref name="internet1"/> Gandhengane karo ilmu [[biologi]], '''racun''' yaiku zat kang bisa nyebabake [[luka]], [[lara]], lan mati [[organisme]], biasane ana [[reaksi kimia]] utawa aktivitas liyane ing skala [[molekul]].<ref name="internet1"/> Bapak [[Toksikologi]], [[Paracelsus]], nyebutna yen kabeh kuwi racun lan ora ana kang ora nganggo racun.<ref name="internet1"/> [[Dosis]] kang ndadekake perkara mau ora dadi racun (''Dosis solum facit venum'').<ref name="internet1"/>
[[te:విషం]]
[[tg:Заҳр]]
[[th:พิษ]]
[[tr:Zehir]]
[[uk:Отрути]]
9.872

besutan