Popo Iskandar: Béda antara owahan

457 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
+sithik
(rintisan)
 
(+sithik)
'''Popo Iskandar''' iku [[pelukis]] Indonésia sing lair ing Garut, [[Jawa Kulon]] 18 Desember 1926 lan tilar donya ing tanggal 29 Januari 2000<ref>[http://www.jakarta.go.id/jakv1/encyclopedia/detail/2414 Ensiklopedi Jakarta]</ref>. Popo lulus saka [[ITB]] jurusan seni rupa ing taun 1958.
 
Wiwitané lukisan Popo, kaprabawan saka guruné, Ries Mulder, wong [[Walanda]] sing mulang ing Juruan Seni Rupa lan kapara ngiblat marang mazhab [[kubisme]] lan abstrak. Ananging pengaruh realisme Hendra Gunawan uga kuwat. Sabanjuré, Popo nemokaké gayané dhéwé. Kasenengan nglukis kucing, nyebabaké Popo kerep dijuluki "pelukis kucing". Popo nglukis kahanan garang, kesèd, lucu, daya magis lan sipat-sipat liya sing dideleng ana ing wujud kucing.
 
 
==Réferènsi==
78.625

besutan