Dretarastra: Béda antara owahan

23 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
→‎Sayembara: +navbox Tokoh Mahabharata
c (r2.7.3) (bot Menambah: sa:धृतराष्ट्रः)
(→‎Sayembara: +navbox Tokoh Mahabharata)
Dewi Gendari rumangsa karuna penggalihe amarga dipilih dadi garwane Raden Dhestharata. Kamangka Dewi Gendari kepingin banget dadi garwane Pandhu. Mula Dewi Gendhari gething banjur gething banget marang Pandhu kang dianggep wis ngloropake dheweke ana jurang kasangsaran. Mula Dewi Gendari banjur prasapa menawa yen dhak turune Pandhu ora bakal bisa akur lan tansah memungsuhan karo anak-anake.
Sawisé sawetara anggoné bebrayan, wusanané Dewi [[Gendari]] nggarbini, lan banjur nglairake ponang jabang cacah satus kang banjur diarani Sata Kurawa iku. Ing tembe, putrane Dhestharata iku kabeh padha palastra ing perang Baratayudha mungsuh karo para Pandhawa, putrane Prabu Pandhu Dewanata kang cacahe mung lima kuwi
 
{{Tokoh Mahabharata}}
 
[[Kategori:Paraga wayang]]
78.625

besutan