Yuyutsuh: Béda antara owahan

23 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Yuyutsu dipunalihaken dhumateng Yuyutsuh: jeneng paraga wayang ing pedhalangan Jawa)
Lelandhesan wawasan kasebut lan antebing rasa sawise mecaki laku batin kang abot, Arya Yuyutsuh banjur nemtokake sikepe, mbela Pandhawa. Nalika perang Baratayuda wus lumaku sawetara wektu, Arya Yuyutsuh banjur nemoni [[Sumbadra|Dewi Wara Sumbadra]] kanthi pangajab antuk kapercayan saka Pandhawa. Sawise iku Arya Yuyutsuh banjur ambyur ing perang Baratayuda bebarengan karo para wadyabala kang nyengkuyung Pandhawa. Para prajurit wadyabala Pandhawa ora ana kang cubirya marang tekane Yuyutsuh. Yuyutsuh dhewe nuduhake kridha kang temen-temen kanggo mbelani Pandhawa ing madyaning pabaratan perang Baratayuda. Yuyutsuh tanpa rangu sedya ngurbanake jiwa lan ragane kanggo mbelani bebener, mbelani Pandhawa. Arya Yuyutsuh gugur ing pabaratan dening tangane [[Karna|Adipati Karna]], raja Awangga.
 
 
{{Tokoh Mahabharata}}
[[Kategori:Paraga wayang]]
[[Kategori:Paraga Mahabharata]]
5.490

besutan