Kumunisme: Béda antara owahan

176 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
+kat, +pranala njaba
c (r2.7.3) (bot Mengubah: ta:பொதுவுடைமை)
c (+kat, +pranala njaba)
 
Komunisme, wiwitané arupa sawijining korèksi marang faham [[kapitalisme]] ing wiwitan [[abad kaping-19]]an, jroning swasana sing nganggep yèn kaum [[buruh]] lan pekerja [[tani]] mung bagéyan saka [[produksi]] lan sing luwih mentingaké [[kasejahtran ekonomi]]. Ananging, jroning perkembangan sabanjuré, muncul sawetara [[faksi]] [[internal]] jroning komunisme antara penganut komunis teori karo komunis revolusioner sing saben faksi nduwèni téori lan cara perjuangané sing béda-béda jroning nggayuh [[masarakat sosialis]] kanggo nuju masarakat [[utopia]].
<!--
 
== IdePranala dasarnjaba ==
* {{id}} [http://marx.org/indonesia/archive/marx-engels/1848/manifesto/manpend.htm#in48 Manifèsto Parté Komunis 1848]
* {{id}} [http://72.14.203.104/search?q=cache:eiI9ZNjFGakJ:arts.anu.edu.au/suara/marx3.rtf+Manifesto+Komunis&hl=id&gl=id&ct=clnk&cd=1&client=firefox-a Manifèsto komunis]
{{ideologies}}
 
[[Kategori:Idéologi pulitik]]
Istilah komunisme sering dicampuradukkan dengan [[komunis internasional]]. Komunisme atau [[Marxisme]] adalah ideologi dasar yang umumnya digunakan oleh [[partai komunis]] di seluruh dunia. sedangkan komunis internasional merupakan racikan ideologi ini berasal dari pemikiran [[Lenin
[[Kategori:Idéologi]]
[[Kategori:Komunis|*]]
 
{{Link FA|cs}}
{{Link FA|yi}}
{{Link GA|is}}
{{Link GA|yi}}
 
[[af:Kommunisme]]
[[ja:共産主義]]
[[jbo:kaurpo'esi'o]]
[[jv:Komunisme]]
[[ka:კომუნიზმი]]
[[kk:Коммунизм]]
8.252

besutan