Jamu géndhong: Béda antara owahan

35 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
fix URL prefix
c (Pras memindahkan halaman Jamu gendhong ke Jamu géndhong: pasang tandha diakritik)
(fix URL prefix)
[[Gambar:Jamu stand in central Java.jpg|thumb|250px|Iki lho Jamu Jawa]]
[[Gambar:Drinking jamu gendong Bandar Lampung.JPG|thumb|250px|Ngombé jamu]]
'''Jamu Gendhong'''yaiku jamu kang didol kanthi cara wadhahé arupa [[dunak]] utawa ténggok sing digéndhong nganggo [[seléndhang]] sing dijiret ana ing pundak bakulé.<ref name="internet 1"> {{id}} [http://http://kesehatan.kompasiana.com/alternatif/2011/04/01/jamu-gendhong-aja/ Kompasiana] (diakses tanggal 28 April 2011)</ref> biasane jamu-jamu kan ana iki pada diremeni bapak-bapak, lan ibu-ibu, déné bocah-bocah cilik biasané ora seneng amarga rasané [[pait]]. <ref name="internet 2"> {{id}} [http://http://iklangratisinternet.com/busana-pakaian/pembuatan-jamu-gendhong-mudah-dan-praktis.promosi Pembuatan jamu gendhong] (diakses tanggal 28 April 2011)</ref> para bakul jamu géndhong biasané pada duwé cara jitu kanggo ngadol jamu karebèn tambah laris, ana sing sok muni '''jamu-jamu buuuuuk, monggo kersaaa'''' lan sakpituruté. Bab rega kuwi ora perlu dimasalahké, ana sing rega 1000 nganti 2000. <ref name="internet 3"> {{id}} [http://http://www.warunginformasi.com/tag/jamu-pelangsing-tradisional Warung Informasi] (diakses tanggal 28 April 2011)</ref> amarga akèh manfaat kanthi ngombé jamu, tuladhané :
# awak dadi séhat
# ora ana sing jenenge bahan pengawet
 
 
<ref name="internet 4"> {{id}} [http://http://www.warunginformasi.com/tag/jamu-kuat-tradisional Jamu kuat Tradisional] (diakses tanggal 28 April 2011)</ref>
 
''''kehalalan jamu gendhong'''' wis jelas dijamin halale, beda karo obat-obat sok katon dpermasalahke, ''''jenis-jenis jamu gendhong ana ing masyarakat :
# jamu pegel linu
# lan sak piturute
<ref name="internet 5"> {{id}} [http://http://www.warunginformasi.com/tag/jamu-tradisional-wanita Jamu Tradisional Wanita] (diakses tanggal 28 April 2011)</ref>
 
 
20

besutan