Amir Sjarifuddin: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
fix URL prefix
c (r2.7.2+) (bot Mengubah: ar:أمير شريف الدين)
(fix URL prefix)
 
== Pendidikan ==
Amir sekoalah ana ing [[ELS]] utawa sekolah dasar [[Walanda]] ing [[Medan]] taun 1914 nganti tekan rampung sasi Agustus 1921.<ref name="internet2">{{id}}[http://http://members.fortunecity.com/edicahy/sejarah-indonesia/sjarifuddin.htm /edicahy/sejarah-indonesia/sjarifuddin.htm ]</ref> Merga undangan saka sepupune, [[Todung Sutan Gunung Mulia|T.S.G. Mulia]] kang nembe wae diangkat dadi anggota [[Volksraad]] lan sinau ana ing kutha [[Leiden]] taun 1911, Amir banjur lunga menyang Leiden.<ref name="internet2"/> Ora suwe Amir banjur watawis taun 1926-1927 Amir dadi anggota pengurus perhimpunan siswa [[Gymnasium]] ing [[Haarlem]].<ref name="internet2"/> Saksuwene kuwi Amir uga aktif melu ana ing diskusi-diskusi kelompok kristen kaya ing CSV-op Java kang saiki dadi [[GMKI]] ([[Gerakan Mahasiswa Kristen Indonesia]]).<ref name="internet2"/> Amir manggon ing omah guru pangugem agama [[Kristen Calvinis]], Dirk Smink.
 
Nanging nalika [[September]] [[1927]], sawise lulus ujian tingkat kapindho, Amir bali menyang kampunge amarga ana masalah kaluwarga, sanadyan kanca-kanca rakete ngandhani supaya ngampungake sekolahe ing Leiden. Banjur Amir mlebu ing sekolah [[hukum]] ing [[Batavia]], numpang ning omahe Mulia (misanane) kang wis dadi direktur sekolah pendidikan guru ing [[Jatinegara]]. Sawise iku Amir pindhah menyang asrama pelajar [[Indonesisch Clubgebouw]], Kramat 106, dheweke manggon bareng salah siji senior sekolahe, yaiku Mr. [[Mohammad Yamin]].
20

besutan