Perang ing Kurukshetra: Béda antara owahan

76 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Para Kurawa, mliginé Duryudana, duwé ambisi arep nguwasani Dinasti Kuru. Nanging ambisi kasebut ora bisa kelakon amarga sing luwih pantes dadi raja yaiku Yudistira. Kanggo mujudaké ambisiné, Duryudana terus golek cara kanggo nyingkiraké Yudhistira lan para pandhawa, dheweke uga duwe karep mateni para pandhawa. Nanging para pandhawa slamet saka usaha Kurawa sing arep mateni Pandhawa amarga oleh dukungan saka Arya Widura lan Kresna sing isih kalebu pakné cilik.<ref>[http://www.haryana-online.com/Districts/kurukshetra.htm Kurukshetra is described as DHARAMKSHETRA i.e. 'Region of righteousness'.]</ref>
 
Sakwisé gagal mateni Pandhawa banjur Kurawa duwé rencana liya. Kurawa ngajak Pandhawa dolanan dadu, kanthi syarat sing kalah kudu metu saka krajan nganti telulas taun. Dolanan dadu kuwi disetel licik dening Kurawa sing nyebabake pandhawa kalah.
 
== Cathetan sikil ==