Lènsa: Béda antara owahan

19 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:BiconvexLens.jpg|thumb|180px|Lensa]]
 
'''Lensa''' utawa uga disebutdiarani '''Kanta''' yaiku sawijining alatsrana kang awujud kaca bening langepeng pipih lansing duwe sisi-sisi kang '''''simetris'''''. Lensa duwe fungsikagunan kanggo ngumpulake cahayacahya marang siji titik utawa malah nyebarake cahya kang liwat ing tengahe. Lensa sepisanan dipangerteni saka catatan sandiwara Yunani Kuno liwat cathetane [[Aristhophane The Clouds]] (424 SM) kang nyebutake anane istilah ''gelas-gelas'' pembakar'' (lensa cembung kang digunakake kanggo mokusake sinaring srengenge kanggo nyiptakake geni) ing karyane.
 
[[file:Lens shapes.png|360px|right|thumb|'''1''' - Symmetrical double convex lens. <br>'''2''' - Asymmetrical double-convex lens<br>'''3''' - Plano- convex lens. <br>'''4''' - Positive meniscus lens.<br>'''5''' - Symmetrical biconcave lens.<br>'''6''' - Asymmetrical biconcave lens.<br>'''7''' - Plano-concave lens.<br>'''8''' - Negative meniscus lens.]]
46

besutan