Perang ing Kurukshetra: Béda antara owahan

1.572 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Sakwisé gagal mateni Pandhawa banjur Kurawa duwé rencana liya. Kurawa ngajak Pandhawa dolanan dadu, kanthi syarat sing kalah kudu metu saka krajan nganti telulas taun. Dolanan dadu kuwi disetel licik dening Kurawa sing nyebabake pandhawa kalah. Sakdurungé Pandhawa dibuwang, Dretarastra janji arep nyerahaké krajan marang Yudhistira amarga dheweké kuwi minangka aak pambarep dinasti Kuru.
 
Sakwisé telulas taun, padha karo janjiné Pandhawa nduweni hak njaluk maneh krajan Astina. Nanging Duryodana ora gelem menehake Krajan maneh, sanajan kaya mangkono Yudhistira lan adhi-adhiné isih bisa sabar. Minangka Pengeran, Pandhawa krasa yen dheweké nduweni hak lan wajib melu ana ing urusan administrasi krajan, banjur Pandhawa njaluk lima desa. Nanging Duryudana gumbedhe ora gelem menehi sanajan sakpucuk dom. Kuwi sing dadi sebab anané paprangan amarga Pandhawa wis kentekan sabar.Pandhawa minangka pangeran kudu lan nduweni hak ana ing administrasi pamerentahan
Sebagai seorang pangeran, [[Pandawa]] merasa wajib dan berhak turut serta dalam administrasi pemerintahan, maka mereka meminta lima buah desa saja. Tetapi Duryodana sombong dan berkata bahwa ia tidak bersedia memberikan tanah kepada para Pandawa, bahkan yang seluas ujung jarum pun. Jawaban itu membuat para Pandawa tidak bisa bersabar lagi dan perang tak bisa dihindari. Di pihak lain, Duryodana pun sudah mengharapkan peperangan.<ref name="Bhagawad Gita"/>
 
== Misi damai Sri Kresna ==
Sakdurungé kaputusa perang diumumké, para [[Pandawa]] nduweni usaha nggolek sekutu kanthi mikiraké surat permohonan karo raja-raja ing [[Bharatawarsha|daratan India Kuno]] supaya gelem ngirimaké pasukan kanggo mbiyantu Pandhawa saumpama perang sida kadadean. Mangkono uga sing dilakokaké dening [[Kurawa]], nggolek sekutu. Kaya mangkono sing ndadekaké raja-raja ing daratan India Kuno kabagi dadi rong pihak, pihak Pandhawa lan Kurawa.
 
Sauntara iku, [[Kresna]] nyoba kanggo nglakokaké musyawarah supaya bisa damai. Kresna menyang [[Hastinapura]] ngusulaké kadamaian antarané Pandawa lan Kurawa. Nanging [[Duryudana]] nulak usulé Kresna amarga ngrasa diece, mula dheweké mrentah para prajurit supaya nangkep Kresna sakdurungé budal saka kraton. Nanging Kresna ora wong biyasa. Dheweké bisa dadi cumlorot sing ndadekaké prajurit wuta kabeh. Nalika kuwi uga dheweké nunjukaké bentuk rohaniné sing mung bisa dideleng dening wong suci yaiku : [[Bisma]], [[Drona]], lan [[Widura]].