Perang ing Kurukshetra: Béda antara owahan

173 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
Sakdurungé kaputusa perang diumumké, para [[Pandawa]] nduweni usaha nggolek sekutu kanthi mikiraké surat permohonan karo raja-raja ing [[Bharatawarsha|daratan India Kuno]] supaya gelem ngirimaké pasukan kanggo mbiyantu Pandhawa saumpama perang sida kadadean. Mangkono uga sing dilakokaké dening [[Kurawa]], nggolek sekutu. Kaya mangkono sing ndadekaké raja-raja ing daratan India Kuno kabagi dadi rong pihak, pihak Pandhawa lan Kurawa.
 
Sauntara iku, [[Kresna]] nyoba kanggo nglakokaké musyawarah supaya bisa damai. Kresna menyang [[Hastinapura]] ngusulaké kadamaian antarané Pandawa lan Kurawa. Nanging [[Duryudana]] nulak usulé Kresna amarga ngrasa diece, mula dheweké mrentah para prajurit supaya nangkep Kresna sakdurungé budal saka kraton. Nanging Kresna ora wong biyasa. Dheweké bisa dadi cumlorot sing ndadekaké prajurit wuta kabeh. Nalika kuwi uga dheweké nunjukaké bentuk rohaniné sing mung bisa dideleng dening wong suci yaiku : [[Bisma]], [[Drona]], lan [[Widura]].
 
 
 
Sakwise Kresna lunga saka Hastinapura, dheweke menyang Uplaplawya kanggo ngandhani Pandhawa yen perang wis ora udu kadadean. Dheweke njaluk supaya Pandhawa nyiapake widyabala.
 
== Cathetan sikil ==